Papiruld

Papirisolering er et cellulosebaseret materiale, fremstillet af genbrugspapir.

Fremstilling Papirisolering består af genbrugspapir, der igennem fremstillingsprocessen renses for metalgenstande og findeles til små papirstykker. Igennem findelingsprocessen tilsættes brandhæmmende salte, og svampedræbende stoffer, der forhindrer nedbrydning og tæring af træ. Til slut komprimeres det løse materiale i poser klar til brug.

Brandsikring De førende mærker inden for papirisolering er klassificeret som et D-s2- d0 materiale (brandklasse B, under bestemt densitet) efter den europæiske brandklassifikation. I fremstillingsprocessen tilsættes brandhæmmende salte, der gør materialet modstandsdygtig overfor antænding i forbindelse med brand.

Produkter og anvendelse Hos Flex-isolering anvender vi papirgranulat, som indblæses i konstruktioner ved hjælp af vores kvalitets indblæsningsmaskiner. Fordelene ved løsfyldsmaterialer er at isoleringen fordeler sig tæt omkring rør, ventilationskanaler og sprækker, så kuldebroer undgås fra eventuelle tilskæringer og ufremkommelige områder. Papirisolering har en sætning på 10-20% , afhængig af lagtykkelse , hvilket kan nedsætte isoleringsevnen. Dette imødekommer vi ved at isoleringen udlægges med en overhøjde på lofter, og at der i hulrum indblæses med høj densitet. Papirisolering er et fugtledende/fugtfølsomt materiale, hvilket vil sige at fugten transporteres op eller ud igennem isoleringslaget. Det betyder, at der i nogle tilfælde kan isoleres med papirisolering uden etablering af dampspærre. Vi anbefaler dog altid en tæt og indtakt dampspærre.  Desuden er granulatet tilsat svampedræbende stoffer, som gør materialet modstandsdygtigt overfor nedbrydning og tæring.    

Seneste nyheder
Samarbejdspartner